Skip to main content

Cyberpunk 2077 - auto's kopen en stelen: hoe auto's en motoren kopen en voertuigen stelen uitgelegd

Zo rijd je in stijl door Night City.

Auto's en motoren zijn de beste manier om door Night City te reizen als je snel ergens wil geraken en tegelijk wil genieten van het uitzicht in Cyberpunk 2077.

V heeft een eigen auto, maar je wil waarschijnlijk graag wel een snellere of coolere auto naarmate je vordert in de game, en dat betekent dat je een auto of motor moet kopen .

Maar als je daar te weinig Eddies voor hebt, kan je nog altijd auto's stelen - het is en blijft Night City.

Op deze pagina:

Welk Life Path kies je best in Cyberpunk 2077?Bekijk op YouTube

Hoe auto's en motoren kopen in Cyberpunk 2077

Night City is een grote plek, en als je snel wil reizen van plaats naar plaats, dan zal je een auto of een motor nodig hebben. Je kan natuurlijk altijd eentje stelen, maar als je een betrouwbaar voertuig wil dat je altijd kan oproepen als je het nodig hebt, dan zal je een moeten kopen.

Fixers zullen je regelmatig de kans geven om een auto of een motor te kopen terwijl je Cyberpunk 2077 speelt. Om deze kansen te krijgen, zal je echter eerst een specifieke Street Cred level moeten behalen en vervolgens een specifieke sector in Night City moeten bereiken, zoals Westbrook.

Eenmaal je daar bent, wacht je tot de fixer je belt over het voertuig dat je graag zou kopen. Het kan even duren voordat je een telefoontje krijgt, dus houd je ondertussen bezig met een activiteit naar keuze.

Nadat je het telefoontje hebt gekregen, ga je naar de locatie van het voertuig, en als je genoeg Eddies hebt, kan je deze kopen.

Geen zorgen als je nog niet genoeg geld hebt. Het voertuig zal daar blijven staan tot je klaar bent deze te kopen.

Hoe auto's en motoren unlocken in Cyberpunk 2077

Niet elke auto of motor in Cyberpunk 2077 heeft een prijskaartje. Je zal verschillende voertuigen unlocken naarmate je de wereld verder verkent of specifieke side jobs uitspeelt.

Als het op het unlocken van voertuigen via side jobs aan komt, moet je bewust zijn van het feit dat je eerdere acties in de game ervoor kunnen zorgen dat je geen toegang meer hebt tot een specifieke missie. Als na de missie The Heist het lijk naar Viktor stuurt bijvoorbeeld, dan zal je niet meer de Heroes side job kunnen doen. Maar het is via die side job dat je de Nazaré motor unlockt.

Als je een voertuig gekocht of unlocked hebt, dan zal deze automatisch aan je lijst van voertuigen toegevoegd worden en kan je deze oproepen wanneer je wil. Als je trouwens je auto of motor oproept, dan zal alle schade die dit voertuig eerder opgelopen heeft, hersteld zijn!

Auto's en motoren stelen in Cyberpunk 2077

Geen zin om een auto of motor te kopen in Cyberpunk 2077? Steel er dan gewoon een!

Het nadeel hiervan is echter dat je voertuigen die je gestolen hebt niet zomaar kan oproepen wanneer je hem nodig hebt. Vroeg of laat zal je deze moeten achterlaten op een straathoek, wetende dat deze voor altijd zal verdwijnen.

Enkel aangekochte voertuigen kan je op elk moment oproepen.

Maar als je gehaast bent en je vindt het niet erg om je voertuig daarna weer kwijt te raken, of je wil gewoon met iets duurs rijden, dan is auto's stelen the way to go.

Je kan zowel geparkeerde auto's stelen als auto's waar iemand in rijdt. Hoe je die auto's steelt is wel verschillend.

Als je een geparkeerde auto wil stelen, dan moet je een bepaald level hebben in de Technical Ability attribute, en dat level hangt vast aan de waarde van de auto. Kortom: om de duurdere geparkeerde wagens van Night City te stelen, zal je een hogere Technical Ability level nodig hebben.

Zorg er ook voor dat er geen politie in de buurt is terwijl je de diefstal pleegt, want anders zal je al snel in een achtervolging terecht komen.

Welk level in Technical Ability je nodig hebt, is afhankelijk van de waarde van de auto.

Als je een auto wil stelen die momenteel in gebruik is, zal je je slag moeten slaan wanneer de chauffeur voor een verkeerslicht wacht, of de weg moeten blokkeren met je eigen voertuig. Vervolgens heb je een bepaald level nodig in je Body attribute om de chauffeur van zijn stoel te sleuren. Opnieuw is dit level afhankelijk van de waarde van de auto.

Het nodige Brawl attribute level is ook afhankelijk van de waarde van de auto die je wil.

Je kan echter ook de chauffeur neerschieten door het venster. Soms zijn de vensters kogelvrij maar de chauffeur wordt soms bang genoeg om desondanks toch de auto te verlaten.

Door dit te doen lok je wel de aandacht van de politie, maar eenmaal je in de auto zit, zou je ze vrij snel moeten kunnen kwijtraken.

Blijf gewoon rijden tot je de politie kwijtraakt!

Veel plezier in Night City, en voorzichtig op de baan hé!

Keer terug naar de Cyberpunk 2077 gids met tips

Read this next