Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cyberpunk 2077 aangekondigd

Door de studio achter The Witcher.

CD Project Red (The Witcher) werkt al een tijdje aan een mysterieus gameproject waarvan ze geen druppeltje info willen laten lekken. Vandaag kregen we toch eindelijk een titel voor de toekomstige game van de Poolse studio: Cyberpunk 2077.

De game is gebaseerd op de Cyberpunk 20XX games waarvan de eerste, Cyberpunk 2013, al in 1988 het licht zag. De futuristische RPG zal zich afspelen in een duistere toekomst waar de door de mensheid ontworpen technologie zowel een zegen als een vloek is voor ons ras. Je zal het spel spelen in een metropool genaamd Night City en zijn omliggende gebieden.

Er wordt ook gedacht aan de fans van de originele trilogie. Zo zal je volgens de ontwikkelaar bekende plaatsen uit die drie games kunnen bezoeken. Voorbeelden zijn onder meer de Afterlife club en Forlorn Hope.

Het spel wordt omschreven als een non-lineaire beleving voor volwassen spelers met een sandbox structuur die extra veel vrijheid aan de speler geeft. Situaties zullen dus waarschijnlijk op verschillende manieren (stealth, actie, een mix van de twee) kunnen worden aangepakt en voltooid.

De game heeft ook al een eigen website, maar op een handvol afbeeldingen na valt daar nog niet veel te rapen. Release dates en platformen werden nog niet genoemd, maar CD Project Red toonde in het verleden wel al een grote liefde voor PC.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties