Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cybercriminelen stelen broncode FIFA 21 en Frostbite Engine

Rode kaart.

Cybercriminelen hebben de broncode van FIFA 21 en de Frostbite Engine gestolen. Dat blijkt uit een reportage van Vice's Motherboard. Electronic Arts heeft intussen de diefstal bevestigd.

Uit het onderzoek van Motherboard blijkt dat de cybercriminelen ruim 780GB aan data hebben buitgemaakt, waaronder de broncode van FIFA 21 en de code voor de matchmaking servers. Ook de broncode en tools van de Frostbite Engine en software development kits (SDKs), die gebruikt worden voor de ontwikkeling van games, zijn gestolen. De gegevens staan momenteel te koop.

Cover image for YouTube videoEA Play 2020 Next Gen Games Teaser

"We onderzoeken een recent incident van inbraak in ons netwerk waarbij een beperkte hoeveelheid gamebroncode en gerelateerde tools zijn gestolen," aldus een woordvoerder van EA.

"Er is geen spelersdata buitgemaakt en we hebben geen reden om aan te nemen dat er een risico is voor de privacy van spelers. Naar aanleiding van het incident hebben we al beveiligingsverbeteringen doorgevoerd en verwachten we geen impact op onze games of ons bedrijf. We werken actief samen met wethandhavers en andere experts als onderdeel van dit lopende strafrechtelijke onderzoek."

Electronic Arts is niet het enige bedrijf dat last heeft van cyberaanvallen. CD Projekt Red was eerder dit jaar slachtoffer van een cyberaanval, waarbij de daders de broncode van Cyberpunk 2077, The Witcher 3 en Gwent hadden gestolen. Tevens was Capcom eind 2020 doelwit van een cyberaanval, waarbij de Resident Evil Village releasedatum werd gelekt.

E3 2021 en Summer Game Fest 2021 zijn in volle gang. Voor meer informatie over de data en tijden hebben we een handig overzicht van E3 2021, Summer Game Fest en andere evenementen opgelijst.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

FIFA 21

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Marcel de Jong avatar

Marcel de Jong

Avonturier

Marcel maakt zich helemaal druk om dingen die er niet toe doen. Hij droomt nog dagelijks over een bestaan als avonturier, maar beklimt alleen de pen. Het liefste wil hij van alles weten over motorolie, media en de andere kant van de wereld.

Reacties