Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

CS: GO met muis en keyboard op PS3

+ Cross Platform play PC/PS3

Counter Strike: Global Offensive, de nieuwe van Valve, zal een toetsenbord en muis ondersteunen voor de Playstation 3. Daarnaast zal er ook gewoon Move ondersteuning zijn, én natuurlijk de gewone DualShock3 controller. Omdat de PS3 Steamworks toelaat, zal er ook cross-platform play (zoals in Portal 2) tussen PC en PS3 mogelijk zijn.

Gabe Newell hoopt dat ze Steam ook op Xbox360 mogen lanceren, maar bevestigt dat het moeilijk wordt om Microsoft daarvan te overtuigen.

Er zijn ook wat meer details opgedoken rond de game. Zo wordt hij download-only en alle maps zullen gebaseerd zijn op die uit CS 1.6 en Source. Er staan 5 maps op stapel voor de Bomb/Defuse gamemode en 2 voor Hostage Rescue. Valve zal servers hosten voor alle gamemodes, maar iedereen kan zijn eigen servers maken. Enkel de Valve servers zullen ranked play ondersteunen.

De beta van het spel wordt verwacht in oktober, het spel zelf in Q1 van 2012. Interessant is dat Valve nog niet heeft beslist hoeveel het spel zal kosten. Het is zelfs mogelijk dat het free-to-play wordt, zoals Team Fortress 2.

Trailer van CS: Global Offensive
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties