Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crytek werkt aan een nieuwe shooter

Team achter Timesplitters doet ontwikkeling.

Crytek UK laat weten dat ze werken aan een gloednieuw spel, en het zal een first-person shooter worden. Eigenlijk is dat het enige concrete nieuws dat we jullie kunnen brengen, al voegt Crytek zelf nog toe dat het zal gaan om een "definiërende spellenreeks". Hopla, meteen al over een serie spreken nog voordat het eerste spel het licht ziet, dat is sterk!

Studio manager Karl Hilton wou verder nog kwijt dat ze zich zullen bezighouden met het ontwikkelen van zowel een singleplayer als een multiplayer waarvan de kwaliteit erg hoog zal liggen. "We hebben een sterke creatieve achterban bij Crytek als het gaat om FPS-games. Kijk maar naar de sublieme CryENGINE 3".

Als we meer in detail gaan blijkt dat de mensen van het vroegere Free Radical verantwoordelijk zullen zijn voor de productie van het spel. Deze ontwikkelaar bracht in het verleden de prachtige TimeSplitters-reeks uit en werkte niet te vergeten ook aan GoldenEye 007 voor de N64, een van de grote klassiekers uit dat tijdperk.

Wij zouden al blij zijn mocht het hier gaan om een nieuwe TimeSplitters, maar blijkbaar is daar voorlopig nog geen sprake van.

Getagged als

Reacties