Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crytek sluit deal met Amazon

50 tot 70 miljoen gemoeid bij bondgenootschap.

Ontwikkelaar Crytek heeft nieuwe financiering ontvangen van internetwarenhuis Amazon. Dat meldt gamesite Kotaku in een reportage.

De deal tussen Crytek en Amazon zorgt ervoor dat de ontwikkelaar nog voor lange tijd actief kan blijven. Kotaku's bronnen geven aan dat Crytek tussen de 50 en 70 miljoen dollar van Amazon heeft ontvangen om te kunnen blijven bestaan.

Crytek bevond zich vorig jaar in zwaar weer. Dit uitte zich onder andere in het schrappen van een vervolg op Ryse: Son of Rome. Medewerkers van Crytek kregen ook maandenlang geen loon uitbetaald.

Het is nog onduidelijk wat Amazon nu van plan is met het bondgenootschap met Crytek. De internetwinkel is echter al een tijdje bezig met het investeren in de gamesector. Zo huurde het bedrijf enige tijd geleden Splinter Cell-regisseur Clint Hocking en Portal-bedenker Kim Swift in als ontwikkelaars. Amazon kocht vorig jaar tevens de streamingdienst Twitch voor 970 miljoen dollar.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties