Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crytek maakt opvolger Homefront

THQ gaat in zee met makers Crysis.

THQ en ontwikkelaar Crytek (bekend van de Crysis reeks) hebben zonet laten weten dat ze samen in zee gaan om een opvolger voor het in maart uitgebrachte Homefront te ontwikkelen.

Danny Bilson, de grote man bij THQ, maakte dit aan de hand van een officieel persbericht bekend. "Het selecteren van Crytek als ontwikkelaar voor de opvolger van Homefront past bij onze strategie om de beste studio's uit de industrie aan te trekken", aldus de man.

Bilson is duidelijk een grote liefhebber van Crytek. Hij noemt de studio "de makers van legendarische FPS-ervaringen, en leiders binnen de industrie".

Cevat Yerli, de CEO bij Crytek, liet het volgende weten rond de samenwerking met THQ: "We zien Homefromt als een sterk universum dat enorm veel potentieel in zich heeft. Wij denken dan ook dat de graad van kwaliteit, creativiteit en de hoge productiewaarden die wij op tafel leggen voor zowel ons als THQ de ontwikkeling van een nieuwe blockbuster kunnen betekenen."

Yerli gaat verder door te zeggen dat Crytek heel wat vrijheid krijgt van THQ om de opvolger voor Homefront "op een nieuwe en innovatie manier" tot leven te brengen.

Het originele Homefront kwam begin dit jaar uit, en kreeg van redacteur Odin een niet al te overtuigende zes op tien met zich mee. Of de opvolger het beter zal doen gaan we in het fiscale jaar van 2014 te weten komen, wanneer deeltje twee voor consoles (waaronder hoogstwaarschijnlijk de Wii U) en de PC zal verschijnen.

De eerste vijftien minuten uit het originele Homefront.

Reacties