Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crystal Dynamics maakt horror-game?

Ex-medewerkers praten uit de biecht.

Een aantal ex-werknemers van studio Crystal Dynamics, bekend van Tomb Raider, hebben artwork gelekt van de titel die daar momenteel in de maak is.

Volgens ex-werknemer Casey Holtz gaat het om een 'third-person, survival-horror, openworld game'. Om zijn uitspraak bij te staan heeft hij een aantal schetsen van monsters, omgevingen en events op zijn blog gezet. Ook zie je er een aantal plattegronden van levels.

Holtz zei op datzelfde blog ook dat het spel over een enkele avonturier is die ruïnes, metro's en grotten verkent en daar al eens een monster tegenkomt. Er zit ook veel klimmen in het spel, met een klim-'mechanic' dat op dat van Tomb Raider zou lijken.

Andere ex-Crystal Dynamics artiest Joel Boucquemont heeft op zijn beurt dan weer artwork gelekt dat de locaties van het spel moet tonen. Zijn werk toont een verwoeste en verlaten stad en een aantal erg donkere omgevingen.

Nu is de vraag of dit werkelijk een nieuwe franchise wordt, of dit gewoon de nieuwe Tomb Raider-game wordt. Crystal Dynamics kan gemakkelijk beide kanten op.

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties