Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crystal Dynamics kondigt nieuwe Tomb Raider aan

Wordt gemaakt in Unreal Engine 5.

Ontwikkelaar Crystal Dynamics werkt aan een nieuwe Tomb Raider game die wordt gemaakt in Unreal Engine 5. Dat onthulde de ontwikkelaar naar aanleiding van de release van Unreal Engine 5.

Helemaal op het einde van het lanceringsevenement rond Unreal Engine 5 kondigde de studio de game in een videobooschap aan. Daarin meldt de studio het volgende:

"Een nieuwe engine vertaalt zich naar next-level storytelling en een verbeterde gameplay ervaring en daarom kondigen we met trots aan dat we zijn begonnen met de ontwikkeling van onze volgende Tomb Raider game die wordt aangedreven door Unreal Engine 5."

"Ons doel is om de grenzen van waarheidsgetrouwheid te verleggen en het kwaliteitsvolle en cinematische avontuur te creëeren die de fans van Crystal Dynamics en de Tomb Raider franchise verdienen. We kunnen haast niet wachten om deze reis samen te maken."

Omdat de ontwikkelingsfase net is begonnen, is het nog niet duidelijk wanneer de game precies uitkomt en op welke platformen hij beschikbaar zal zijn.

De laatste Tomb Raider-game die de ontwikkelaar uitbracht, was Shadow of the Tomb Raider en kwam op 12 september 2018 uit op pc, PlayStation 4, Xbox One en Stadia. Wie graag meer wilt weten over die game, klikt best een door naar Michiels Shadow of the Tomb Raider review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Shadow of the Tomb Raider

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.
Reacties