Skip to main content

Crysis voor consoles is downloadable

Volgende maand voor 1600 MSP/16 euro.

Net voordat het voorbije weekend van start ging lieten we jullie weten dat uitgever EA in de loop van oktober de PC-hit Crysis richting de X360 en PS3 zou gaan brengen. Vandaag komen we te weten dat dit een downloadbare titel zal worden die te koop zal zijn voor 1600 Microsoft Points, wat gelijk staat aan zo'n slordige 16 euro.

Wanneer je volgende maand Crysis via XBLA of PSN naar binnen haalt, krijg je daarvoor de singleplayer campagne uitgerust met full 3D-support, geoptimaliseerde Nanosuit controls en herwerkte graphics dankzij het gebruik van de CryEngine 3.

Cevat Yerli, de baas bij ontwikkelaar Crytek, wou graag nog even het volgende kwijt: "We zijn ongelofelijk trots op wat we hebben kunnen realiseren met Crysis. Ons doel was om een next-generation FPS te maken, en we hebben die ervaring aangeboden op de PC. Uiteindelijk werd ons spel de maatstaf voor kwaliteit - en dat is het voor veel gamers na vier jaar nog steeds."

"Nu we de kans krijgen om de singleplayer van Crysis naar consoles te brengen, hebben we het gevoel dat we opnieuw de standaard kunnen zetten wat betreft downloadable gaming", aldus Yerli.

Crysis verscheen in 2007 voor de PC, en zal in de loop van volgende maand digitaal uitgebracht worden via PSN en XBLA.

Read this next