Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crysis Remastered aangekondigd

UPDATE: Nu ook officieel bevestigd.

UPDATE: Crytek heeft de ontwikkeling van Crysis Remastered nu ook officieel bevestigd. De game komt deze zomer uit. Ontwikkelaar Saber Interactive werkt momenteel aan de vernieuwde versie. Enkel de singlepayer-campaign uit de originele game keert terug in de vernieuwde versie. De multiplayer van de originele Crysis werd in 2018 afgesloten en keert dus ook niet terug.

Oorspronkelijk artikel: Op de website van Crytek was tijdelijk een webpagina voor Crysis Remastered beschikbaar. De pagina is intussen opnieuw offline gehaald, maar bevestigt wel de eerdere geruchten dat er een opgepoetste versie van de eerste Crysis in de maak is.

Wanneer de game uitkomt, weten we nog niet. Op de webpagina lezen we dat de game uitkomt voor pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch. Vooral die laatste console is opvallend. Crysis Remastered is daarmee immers de eerste game in de reeks die naar een Nintendo-console komt.

Nog volgens dezelfde webpagina bevat Crysis Remastered onder andere nieuwe grafische features, verbeterde textures en ondersteuning voor ray tracing.

Crysis kwam in 2007 uit voor de pc en was lange tijd een van de meest indrukwekkende, maar ook veeleisende games voor dat platform. De vraag of je pc Crysis kon draaien was zelfs een graadmeter om de kracht van je pc te beoordelen. In 2011 kwam de game ook naar de PlayStation 3 en Xbox 360.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Crysis

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties