Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crysis 3 toch niet naar Wii U

Crytek zegt 'graag,' Electronic Arts en Nintendo zeggen 'nee.'

Crysis 3 komt niet naar de Wii U. Dat heeft Crytek baas Cevat Yerli verteld in een interview met Digital Spy. Electronic Arts en Nintendo zagen er samen geen heil in. De game verschijnt enkel op PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

"Het is een puur zakelijk besluit," aldus Yerli. "Ik zou de game graag op de Wii U uitbrengen, maar tussen wat ik wil en wat er wordt besloten zit een groot verschil. Zelfs al zou ik de ontwikkeling initiëren, iemand zal het toch moeten verkopen, nietwaar?"

"Als de zakelijke keuze voor hen (EA en Nintendo) niet logisch is, dan kunnen wij de game niet maken. We kunnen de game namelijk niet zelf uitbrengen. Dat is onmogelijk," voegde hij er aan toe.

Vorig jaar vertelde Yerli nog hoopvol dat een Wii U versie van Crysis 3 best mogelijk was. Nu gaat dat dus niet meer door. De achterliggende gedachte achter het besluit is niet duidelijk. Electronic Arts is nochtans wel een uitgever die achter de Wii U staat: eerder bracht de publisher ports van FIFA 13 en Mass Effect 3 er voor uit.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties