Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crysis 2 verdwenen van Steam

Enkel nog op EA's Origin.

Nadat EA eerder bekend maakte dat het met een eigen downloadplatform, Origin, kwam, bleef het even stil. Nu komt EA met de volgende stap: Crysis 2 is nergens meer te bespeuren op Steam. Het is simpelweg niet meer te koop en is vanaf nu "Origin only". Het vreemde eraan is dat Crysis 2 voorlopig wel nog beschikbaar is op Direct2Drive en GamersGate (twee andere downloadplatformen). Wil EA Steam een loer draaien of gaat Crysis 2 straks ook van de andere portalen?

Dit is nog maar de eerste stap in de lancering van Origin. Toekomstige titels zoals Battlefield 3, Star Wars the Old Republic en Mass Effect 3 zullen online enkel te verkrijgen zijn op Origin. Daarnaast blijft natuurlijk ook gewone retailverkoop bestaan. Of EA plannen heeft om verplichte activatie via Origin in te voeren is nog niet bekend. Dergelijke activatie bestaat al voor enkele games op Steam, dus het zit er wel dik in. Valve heeft voorlopig nog niet gereageerd, maar mensen die Crysis 2 in hun bezit hebben, kunnen het wel blijven spelen via Steam.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Crysis 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
PC
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties