Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crysis 2 haalt alles uit de PlayStation 3

Crytek: "We zetten een nieuwe standaard".

Dacht je dat PS3-exclusieve titels Uncharted 2 en God of War III er fenomenaal mooi uitzagen? Wacht dan maar totdat je in het najaar Crysis 2 te zien krijgt! Dat is tenminste wat Michael Gluck, de PS3 lead programmer voor Crysis 2, ons vandaag wilt doen geloven.

"Zelf denk ik dat binnen elke generatie PlayStation 3 titels om de twee jaar een merkbare grafische verbetering komt. Ik denk dat we met Crysis 2 de lat erg hoog zullen leggen, en andere PS3-titels zullen het moeilijk krijgen om nog boven ons uit te komen", aldus Gluck.

Een logische reactie op zo'n uitspraak is: "hoe zal Crysis 3 er dan in godsnaam uit gaan zien?" Ook daar had Gluck een antwoord op.

"Het is onwaarschijnlijk om nog een keer zo'n grote grafische stap voorwaarts te maken, dus het volgende deel zal vooral enkele kleine aanpassingen introduceren. Ik gok ook dat bepaalde elementen als physics en interacties met de omgeving vooral nog zullen verbeteren, maar de kwaliteit van de graphics zal na Crysis 2 grotendeels hetzelfde blijven."

Crysis 2 zal tussen juli en september voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC verschijnen. Voor filmpjes, screenshots en informatie over het spel kun je terecht op de gekoppelde gamepage.

Getagged als
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties