Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crusader Kings 3 releasedatum bekend

Je eigen familie uitmoorden was nog nooit zo leuk.

Paradox Interactive heeft de releasedatum van Crusader Kings 3 bekendgemaakt. Vanaf 1 september is de game beschikbaar voor de pc. De basisgame kost 50 euro, voor de Royal Edition met extra outfits betaal je 75 euro. Daarnaast is de game echter ook van bij de release speelbaar via de Xbox Game Pass voor pc.

Crusader Kings 3 behoudt de gameplay van het tweede deel, diept die volgens de ontwikkelaar verder uit. Zo is de map waarop je speelt deze keer een stuk uitgebreider bij de release, en kun je de wereld verkennen 'van Ijsland tot India en van Antarctica tot Centraal Afrika', aldus Paraxos Interactive. In de vorige game werden veel van die gebieden pas later via uitbreidingen toegevoegd.

Cover image for YouTube videoCrusader Kings III - Story Trailer - Real Strategy Requires Cunning

Daarnaast introduceert dit derde deel ook heel wat nieuwe mechanics, zoals een stress-systeem, de keuze uit vijf verschillende levensstijlen voor je heersers en meer opties om een religie te kiezen. Ten slotte wordt Crusader Kings 3 toegankelijker voor nieuwkomers dankzij een uitgebreide tutorial.

Zelfs met tutorials schrikken de grand strategy games van Paradox veel gamers af door hun complexiteit. Nochtans zijn die games meer dan de moeite waard om eens uit te proberen. Heb je interesse? Dan raden wij je Stellaris aan als meest toegankelijke titel. Lees in dat geval zeker eens onze Stellaris review.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Crusader Kings III

Video Game

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties