Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crusader Kings 3 aangekondigd

Voor vorst, voor vrijheid en voor recht.

Tijdens de jaarlijkse PDXCON-conferentie heeft uitgever Paradox Interactive aangekondigd dat Crusader Kings 3 in de maak is. In die game bouw je opnieuw een middeleeuwse dynastie uit en staan diplomatie, intrige en erfopvolging centraal. De release staat gepland voor 2020.

Crusader Kings 3 introduceert onder andere 3D character models en een verbeterde user interface. Paradox benadrukt wel dat gebruiksgemak nooit de primaire focus van de serie is geweest. Het derde deel wil dat deels compenseren door onder andere een uitgebreide tutorial en in-game hints.

Daarnaast behoren enkele features uit de uitbreidingen van Crusader Kings 2 deze keer tot de basisgame. Zo krijg je meer mogelijkheden om de religie van je rijk te bepalen, en zijn er nieuwe manieren om de erfopvolging binnen je dynastie te bepalen.

Crusader Kings 3 lanceert in de loop van volgend jaar en komt zowel naar Steam als naar de Xbox Game Pass voor pc. Wie alvast eens van de serie wil proeven, heeft geluk. Momenteel kun je Crusader Kings 2 gratis downloaden via Steam.

Getagged als

Over de auteur

Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen