Skip to main content

Crowdfunding voor Nederlandse point-and-click adventure Herald

UPDATE: Kickstarter-doel in zicht.

UPDATE: Ontwikkelaar Wispfire heeft bijna het doel van 15 000 euro voor Herald gehaald. De teller staat nu op ruim 12 500 euro. Er zijn nog 67 uur te gaan voordat de campagne afloopt. De studio roept daarom geïnteresseerden op om het project op Kickstarter te steunen voor het te laat is.

ORIGINEEL: De Nederlandse onafhankelijke ontwikkelaar Wispfire is een crowdfundingcampagne gestart voor de point-and-click adventure Herald. Het team uit Utrecht werkt sinds 2013 aan de game en zoekt nu nog donaties om deze af te ronden.

In Herald speel je Devan Rensburg, een steward met een dubbele afkomst aan boord van het schip HLV Herald. De game speelt zich af in de 19e eeuw en thema's als kolonialisme en discriminatie voeren de boventoon.

Door keuzes te maken bij het helpen van passagiers en bemanningsleden, heb je zelf invloed op de verloop van het verhaal. Zo kun je het opnemen voor de onderdrukten of je juist aansluiten bij de overheersers.

Wispfire zoekt momenteel 15.000 euro op Kickstarter, waar ook een demo van Herald te downloaden is. Qua stretch goals wordt de game mogelijk nog voorzien van Engels ingesproken stemmen. Herald is in ontwikkeling voor de pc, Mac en Linux.

Bekijk op YouTube

Read this next