Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crowdfunding-campagne voor Stronghold Crusader 2

RTS-reeks krijgt na tien jaar een vervolg.

Ontwikkelaar Firefly Studios trekt met Stronghold Crusader 2 naar de crowdfunding-website Gambitious. Zo hoopt de studio een gelikt vervolg te leveren op de eerste Stronghold Crusader, een RTS-titel uit 2001.

De Gambitious-website is te vergelijken met Kickstarter, maar dan puur voor games van onafhankelijke ontwikkelaars. Firefly Studios zoekt via deze weg 100.000 dollar binnen de komende dertig dagen. Momenteel hebben zo'n 200 geïnteresseerden bijna 6000 dollar toegezegd.

Stronghold Crusader 2 speelt zich af in het Midden-Oosten en bevat een coöperatieve modus, waarmee je samen kastelen bouwt en de strijd aangaat tegen vijandige legers. Het ziet er naar uit dat de game hoe dan ook verschijnt, begin 2014 voor de pc. De Gambitious-campagne is dan ook voornamelijk voor het perfectioneren van de titel en het toevoegen van zoveel mogelijk content.

Firefly Studios is ook de ontwikkelaar van de vorige Stronghold-games. Van de serie zijn meer dan zes miljoen exemplaren verkocht.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!
Reacties