Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crossover Pokemon en Nobunaga's Ambition

Pokemon gaat de RTS toer op in middeleeuws Japan.

Japan is vaak een land met nogal vreemde ideeën. Hun laatste gameidee lijkt dan ook heel vreemd op het eerste gezicht. Er wordt namelijk een crossover klaargestoomd tussen Pokemon en Nobunaga's Ambition. De wezentjes van Pokemon zijn natuurlijk bekend bij iedereen, maar Nobunaga's Ambition is dat niet. Die game is een turnbased RTS die zich afspeelt in middeleeuws Japan, tijdens de Sengoku periode. In deze periode streden verschillende heersers tegen elkaar om uiteindelijk heerser over Japan te worden.

Hoe Pokemons in het verhaal gaan passen is nog niet bekend. De game wordt een turnbased RTS. Voorlopig wordt aangegeven dat de game in ontwikkeling is voor de DS, als zal hij mogelijk ook speelbaar zijn op de 3DS. Een release in Japan staat gepland voor de lente van 2012. Over een mogelijke westerse release is nog niets geweten.

De eerste beelden

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen