Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Criterion en Codemasters werken vanaf nu samen aan de Need for Speed-reeks

Snelheid maken.

Electronic Arts voegt ontwikkelaars Codemasters Cheshire en Criterion Games samen om aan de Need for Speed-reeks te werken. Criterion blijft wel vanuit Guildford werken terwijl Codemasters in Cheshire gevestigd blijft.

"De integratie bouwt verder op de hechte samenwerking tussen de twee studio's in de afgelopen maanden. We delen dezelfde waarden en cultuur en geloven dat we door de enorme expertise van beide teams te bundelen de beste race-ervaring aan onze spelers kunnen bieden", aldus Codemasters.

Sinds 2020 is de ontwikkeling van de Need for Speed-reeks terug in handen van Criterion. Voordien stond Ghost Games in voor de ontwikkeling. Na de overname van Codemasters door Electronic Arts is het samensmelten van beide studio's een logische volgende stap.

De volgende Need for Speed werd in 2020 aangekondigd, maar sindsdien is het stil rond de game. Mogelijk krijgen we volgende maand nieuwe info, want van 12 tot 14 juni vindt EA PLAY 2022 plaats.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties