Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crisis Core FF7 Reunion zoekt balans tussen het origineel en FF7 Remake

Het verhaal blijft ongewijzigd.

Square Enix onthult in interviews met GameSpot en IGN dat Crisis Core Final Fantasy 7 Reunion een balans zoekt tussen de oorspronkelijke PSP-game en Final Fantasy 7 Remake. De game krijgt dan ook de nodige verbeteringen in het gevechtssysteem en op grafisch vlak.

Crisis Core Final Fantasy 7 Reunion combineert elementen uit het origineel met dat van Final Fantasy 7 Remake. Daarnaast is het nu ook mogelijk om de korte scène voor het gevecht over te slaan. Square Enix heeft via feedback van de fans ook verbeteringen aan het gehele battle system doorgevoerd.

Volgens producent Mariko Sato zit de remaster "visueel op dezelfde lijn als Final Fantasy 7 remake". Om die reden draait de pc-versie aan 120 FPS en die op PlayStation 5 en Xbox Series X/S aan 60 FPS. De versie op de Nintendo Switch is iets minder scherp en draait op een andere resolutie aan andere framerates.

Bekijk op YouTube

Op narratief vlak hoef je geen grote verrassingen te verwachten, deze game heeft hetzelfde verhaal als het origineel. Wel voerde de ontwikkelaar "quality-of-life-aanpassingen" door zodat de titel ook nieuwe spelers aantrekt. Terugkerende spelers mogen zich verwachten aan dezelfde missies en personages, buiten Gomez die er al in Final Fantasy 7 Remake niet meer bij was.

Al het bovenstaande heeft volgens Yoshinori Kitase als doel om een breed scala aan spelers aan te trekken en ze in staat te stellen om op welk platform dan ook aan de slag te gaan met de game. De spelervaring zou op alle platformen dezelfde moeten zijn.

Crisis Core Final Fantasy 7 Reunion komt deze winter uit voor pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One en Xbox Series X/S. Final Fantasy 7 Remake Part 2 komt dan weer in de winter van 2023 uit.

Read this next