Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Crate Entertainment kickstart Grim Dawn

De spirituele opvolger voor Titan Quest.

De nieuwe Kickstarterprojecten schieten de laatste tijd als paddestoelen uit de grond en door de sterk variërende kwaliteit van de voorstellen wordt het almaar moeilijker het kaf van het koren te scheiden. Gelukkig is er vaak één goede indicatie die aangeeft wat je van een project mag verwachten: de voorgaande verwezenlijkingen van de mensen achter dat project.

Wat dat betreft zit het met Crate Entertainment wel goed. Hoewel hun vorige studio Iron Lore enkele jaren geleden de deuren moest sluiten omdat Titan Quest, hun laatste game, ondermaats verkocht had, was dat geheel onterecht. Titan Quest was namelijk één van de beste Action RPG's sinds Diablo 2, reden genoeg dus om iets dieper in te gaan op dit gekickstarte project.

Na het faillissement gaven de ontwikkelaars hun droom echter niet zomaar op en startten ze prompt een nieuwe onafhankelijke studio, Crate Entertainment, om er het werk te beginnen aan een spirituele opvolger voor Titan Quest. Die game zal Grim Dawn gaan heten en vertoeft intussen al meer dan twee jaar in productie.

Omdat er geen geldschieters zijn en het overgrote deel van het ontwikkelingsteam in z'n vrije tijd aan Grim Dawn werkt, heeft Crate Entertainment nu besloten zich via Kickstarter tot z'n fans te wenden, hopelijk een smak geld binnen te halen en voldoende mensen fulltime in dienst te nemen om de ontwikkeling van Grim Dawn in een stroomversnelling te brengen.

Allemaal goed en wel, maar wat voor game is Grim Dawn eigenlijk? Zoals reeds gezegd leunt de game hevig op z'n spirituele voorganger Titan Quest, zowel wat gameplay als grafische pracht betreft. Naast de typische spelelementen van een top-down Action RPG, voegt Grim Dawn evenwel zaken toe zoals non-lineariteit, vernietigbare omgevingen en oorlogsvoerende fracties die je naar eigen goeddunken kan vervoegen.

Strijdtoneel van dienst is ditmaal niet het klassieke Griekenland, maar Cairn, een fictieve wereld waarin twee buitenaardse groeperingen het op de restjes van de mensheid gemunt hebben.

Klinkt dit wel als jouw ding, haast je dan naar de Kickstarterpagina van Grim Dawn om daar wat centjes richting Crate Entertainment te gooien. Grim Dawn zou in de zomer van volgend jaar moeten verschijnen, maar wie meer dan $35 neertelt, zal vroeger dan dat reeds aan de slag kunnen met de bètaversie.

Tot slot nog snel even dit: wie de game reeds rechtstreeks via de ontwikkelaars aankocht, maar de Kickstarterbeloningen ook wel ziet zitten, mag het reeds betaalde bedrag in mindering brengen bij een eventuele Kickstarterpledge.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties