Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

COVID-19 bestaat niet in FIFA 21 (en de VAR ook niet)

Een betere wereld.

FIFA 21 zal geen lege voetbalstadions tonen, en maakt ook geen gebruik van de VAR. Dat maakt EA Sports vandaag bekend.

Het voetballandschap is grondig veranderd door corona. Stadions blijven leeg en spelers moeten goals vieren met vuistjes en elleboogjes. Om de leegte te vullen, gebruiken sportzenders in het Verenigd Koninkrijk zelfs geluiden uit FIFA 20 tijdens voetbaluitzendingen.

FIFA 21 beschrijft zichzelf als de ultieme voetbalsimulatie, maar zal de huidige omstandigheden in het voetbal niet volledig simuleren. Stadions blijven gevuld, fans juichen hun teams toe, en spelers vieren hun goals met groepsomhelzingen.

Bekijk op YouTube

"Natuurlijk willen we elk jaar de meest authentieke voetbalervaring maken die we kunnen maken," zegt FIFA 21 producer Lonel Stanescu daarover. "En we willen ook voetbal in zijn beste en meest pure vorm laten zien. En voor ons betekent dat voetbal in gevulde stadions, want daar draait het om in deze mooie sport."

"Natuurlijk is het ook voor ons een bizar jaar, maar gelukkig zal je alles wat een voetbalmatch te bieden heeft, kunnen ervaren in FIFA 21."

Dat geldt echter niet voor de VAR. Die zat ook niet in FIFA 20, ook al is het nu een prominent deel van de sport geworden.

"In een videogame voegt de VAR niet echt iets belangrijks toe op dit moment," zegt gameplay lead Sam Rivera. "Het systeem weet wanneer er een fout gemaakt is of niet, al zijn er natuurlijk bugs zoals in elke game."

Voor meer info over de game, kan je altijd terecht in ons artikel over de FIFA 21 gameplay.

Read this next