Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Courtney Love niet blij met Activision

GH5 doet geen eer aan Cobain

Activision maakte eerder tevreden bekend dat ze na drie jaar onderhandelen eindelijk een deal hadden om de gelijkenis van Kurt Cobain te gebruiken in de Guitar Hero-reeks. Het initiële enthousiasme van gamers sloeg echter al snel om in puur afgrijzen wanneer duidelijk werd dat Activision niet meteen eervol omging met de figuur van de op jonge leeftijd overleden idool. Kurt Cobain kan in Guitar Hero 5 gebruikt worden als avatar voor alle liedjes en niet alleen voor de songs van Nirvana. Dit betekent dat de uitvinder van het ‘grunge’-genre dingen doet die je hem begin jaren ’90 nooit zou zien doen, zoals rappen en vrolijke popliedjes zingen.

Op haar Twitter-pagina heeft Courney Love (en weduwe van Cobain) vandaag ook haar, en dit is op zijn zachtst uitgedrukt, ontevredenheid uitgedrukt over Activisions gebruik van de Kurt Cobain-deal. Ze beweert dat Activision misbruik heeft gemaakt van de situatie en het contract te vrij interpreteert. “"For the record, this Guitar Hero s*** is breach of contract on a bully's part and there will be a proper addressing of this and retraction. We are going to sue the s*** out of Activision. We being the Trust, the Estate, the LLC, the various LLCs Cobain Enterprises," aldus miss Love.

De timing van dit gebeuren kon niet slechter voor Activision. Net op het moment dat concurrent Harmonix de ultieme ode aan de grootste popband aller tijden uitbrengt en respect krijgt wegens het eervol behandelen van het materiaal, schept dit nieuws een scherp contrast.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties