Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Counter Strike: GO krijgt nieuwe spelmodi

Arsenal a.k.a. Gun Game.

Counter Strike: Global Offensive belooft meer te worden dan een al te eenvoudige remake van de eerdere CS-games. Zo maakte Valve vandaag de eerste twee nieuwe gamemodes. Deze zullen Arsenal: Demolition en Arsenal: Arms Race gaan heten.

Zo zeggen de namen je allicht niet veel, maar fans van de vorige games zullen heus wel weten wat ze inhouden wanneer ik erbij vermeld dat dit eigenlijk de GunGame-mod is die z'n weg naar de game vindt onder een nieuwe naam.

GunGame houdt in dat het voor spelers onmogelijk is zelf wapens te kopen, ze moeten het zien te stellen met hetgeen ze in handen krijgen gestopt. Per x aantal tegenstanders dat je weet om te leggen, stijg je steeds een level en daar hoort dan een ander (hopelijk beter) wapen bij.

Valve lijkt de mod-community dus wel degelijk in de gaten te houden en de meest populaire mods officieel te integreren in Counter Strike: Global Offensive. Leuk weetje is dat ze niet zelf de GunGame-mode gekopieerd hebben, maar samenwerkten met de mensen achter de mod.

CS: GO staat gepland voor begin volgend jaar op Pc, Xbox 360 en PS3. Houd er wel rekening mee dat dat in Valve's beruchte tijdrekening is.

Hier heb je één van de allereerste trailers nog een keer.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties