Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Counter Strike: GO bèta start 30 november

Aanwezige maps zijn de_dust en de_dust2.

Na de recente vertraging die de Counter Strike: Global Offensive bèta opliep, maakte Valve vandaag via Twitter bekend dat iedereen die in het bezit is van zo'n felbegeerde bètakey vanaf 30 november met de gesloten bèta aan de slag zal kunnen.

Zoals reeds geweten was, zullen enkel PC-spelers toegang hebben tot deze testversie. Nieuwe informatie is dat de klassieke maps de_dust en de_dust2 de enige beschikbare speelterreinen zullen zijn éénmaal de bèta van start gaat.

Het plan is om na verloop van tijd het hele gebeuren open te stellen voor iedereen zodat ook spelers zonder een key deze nieuwe Counter Strike aan een testritje kunnen onderwerpen. Over die keys gesproken, voorlopig weten we enkel dat er zo'n 10 000 exemplaren zijn waarvan een deel reeds uitgedeeld werd tijdens PAX en de Eurogamer Expo. Verwacht wordt dat diverse communities de komende dagen samen met Valve de overige keys zullen verloten.

Wat zijn jullie verwachtingen? Kan Counter Strike nog relevant zijn vandaag de dag en is er op console überhaupt wel een publiek voor deze reflexgebaseerde shooter?

Terrorists win!
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties