Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Counter-Strike: Global Offensive toch niet cross-platform

"Mixen komt het geheel niet ten goede."

Valve's Chet Faliszek vertelde onlangs dat de initieel aangekondigde cross-platform mogelijkheden die PC- en PS3-spelers van Counter-Strike: Global Offensive tegen elkaar zou laten spelen, er allicht niet zullen komen.

"De frequente updates van de bèta hebben ons doen beseffen dat we ook na de release willen verdergaan met dit soort updates voor de PC-versie. Dat kan alleen als we de versies voor de verschillende platformen strikt gescheiden houden."

Daar heb je het, één van de opvallendste features van deze nieuwe Counter-Strike, wordt geschrapt "om alle platformen sterker te maken door ze niet samen te nemen." Wij zullen er alvast niet wakker van liggen aangezien deze verplichte kruisbestuiving van in het begin een vreemde keuze leek voor een franchise zo die inherent zo verbonden is met het PC-publiek.

Counter-Strike: Global Offensive, Valve's nieuwste iteratie van het nog steeds bijzonder populaire Counter-Strike, wordt momenteel uitvoerig getest via een bèta en verschijnt als alles goed gaat nog deze zomer op PC, PS3 en Xbox 360.

Ofwel PC-spelers, ofwel PS3-spelers, maar niet allebei.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen