Skip to main content

Counter-Strike 2 officieel aangekondigd

Beukt deze zomer de deur in.

Na weken van geruchten heeft Valve officieel Counter-Strike 2 aangekondigd. De nieuwe versie van de immens populaire FPS komt deze zomer uit en wordt aangeboden als gratis upgrade voor Counter-Strike: Global Offensive.

Counter-Strike 2 is volledig in de Source 2 engine gemaakt. Volgens Valve vormt het 'de grootste technologische stap voorwaarts ooit' voor de reeks. De focus ligt voorlopig dan ook op visuele upgrades. Zo krijgen de maps grafische verbeteringen.

Toch komen er ook belangrijke aanpassingen aan de gameplay. Rookgranaten zullen bijvoorbeeld geleidelijk een kamer vullen en ook onder deuren of tussen kieren kruipen, wat een extra strategische dimensie geeft.

CS:GO-spelers hoeven zich alvast geen zorgen te maken over hun progressie, want al hun items worden automatisch overgedragen naar Counter-Strike 2.

Een selecte groep testers is sinds vandaag aan de slag met de game. Vermoedelijk krijgen we dus snel extra info en feedback. Op de Counter-Strike 2 website vind je alvast de nodige beelden, waaronder screenshots van de nieuwe maps.

Read this next