Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Costume Quest beschikbaar op Steam

Keert Double Fine terug naar PC?

Ietwat onverwacht maakte Double Fine gisteren plotsklaps bekend dat het eind vorig jaar op consoles verschenen Costume Quest vanaf nu ook een PC-versie heeft. En inderdaad, Costume Quest maakte gisterenavond zijn stille intrede op Steam, net op tijd voor Halloween.

Eindelijk kunnen PC-gamers ook aan de slag met het originele Costume Quest waarin trick-or-treatende kinderen in kostuum elkaar bevechten als zijnde robots, eenhoorns, ridders, mummies of andere tot de verbeelding sprekende personages. Doorspekt met wat lichte RPG-elementen wisten wij dit tussendoortje van Double Fine Studios wel te smaken zoals je kan lezen in onze review.

Vormt deze release samen met de onlangs verschenen Mac-release van het immer fantastische Psychonauts de herintrede van Double Fine op PC? De studio van PC-icoon Tim Schafer beperkt zich intussen al enkele jaren tot uitsluitend console-releases, maar lijkt in Dracogen Strategic Investments een partner gevonden die PC-versies van hun games wil financieren. Hopelijk blijkt dit een vruchtbare samenwerking zodat enkele van de meest kwaliteitsvolle indie-games ook speelbaar worden op wat toch nog steeds het belangrijkste platform is voor onafhankelijke ontwikkelaars.

Costume Quest is vanaf nu -naast XBLA en PSN- ook beschikbaar op Steam voor €13,99. Deze versie bevat eveneens de 'Grubbins on Ice'-DLC.

Het begin van een lange Halloweensnacht in Costume Quest.
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties