Skip to main content

Control vanaf nu beschikbaar voor de Switch

Maar enkel via streaming.

Tijdens de Nintendo Direct Mini van deze ochtend is aangekondigd dat Control vanaf nu beschikbaar is voor de Switch. Opvallend is dat je de game enkel via streaming kunt spelen, je bent dus steeds afhankelijk van een goede internetverbinding. De Control Ultimate Edition - Cloud Version is beschikbaar via de Nintendo eShop.

Wil je op voorhand even de streamingkwaliteit van je Switch uitproberen? Dan kun je de game 10 minuten uitproberen alvorens je hem koopt. Momenteel zijn de servers echter drukbezet, met de nodige wachttijden als gevolg. De Cloud Version van Control bevat de basisgame en alle DLC. Onze indruk van de game lees je in Carls Control review.

Bekijk op YouTube

Nintendo wil ook in de toekomst verder inzetten op streaming, want tijdens de Nintendo Direct is onthuld dat ook Hitman 3 volgend jaar op dezelfde manier naar de Switch komt. Een exacte releasedatum voor die game is er evenwel nog niet.

Het is overigens niet de eerste keer dat een game via streaming wordt aangeboden op de Switch. in het verleden konden Japanse Switch-eigenaars op die manier al aan de slag met Resident Evil 7 en Assassin's Creed Odyssey. Het is echter wel de eerste keer dat we in Europa Switch-games in de cloud kunnen spelen.

Read this next