Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Content geschrapt uit Final Fantasy XIII

Blijkbaar genoeg om nóg een game te maken.

Redacteur Michaël raapte al zijn moed bij mekaar om een preview rond het langverwachte, en waarschijnlijk gigantisch grote Final Fantasy XIII te schrijven, maar blijkbaar zullen we toch enkele segmenten uit het spel moeten missen. Dat laat Isamu Kamikokuryou, de verantwoordelijke art director, ons weten in een interview.

Volgens Kamikokuryou heeft Square Enix een aantal omgevingen uit de uiteindelijke versie gehaald zodat de omvang van de game handelbaar bleef. Zo zou er oorspronkelijk een gebied rond de thuisbasis van hoofdpersonage Lightning te bezichtigen zijn, terwijl de verzetsstrijders van Nora eveneens een eigen stekje hadden. Het ergste is misschien nog het ontbreken van het Nautilus Park, een volwaardig pretpark dat ons meteen doet denken aan de legendarische Golden Saucer uit Final Fantasy VII.

Square Enix geeft geen officiële commentaar bij dit nieuws, maar misschien zullen we al deze gebieden in de toekomst wel opnieuw mogen verwelkomen in de vorm van DLC? Laten we het hopen!

Final Fantasy XIII zal in Europa vanaf 9 maart verkrijgbaar zijn, en dat voor de PlayStation 3 en Xbox 360.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties