Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Consoleversies Project CARS hebben pc-achtige instellingen

Zoals wolkenstralen en regen.

De Xbox One- en PlayStation 4-versies van Project CARS hebben pc-achtige instellingen. Daardoor kun je ook op de consoles kiezen hoe realistisch de game speelt en welke visuele effecten je wilt hebben. Voorbeelden hiervan zijn het verschijnen van regendruppels, wolkenstralen en vuil op je scherm.

Normaliter heeft alleen de pc deze mogelijkheden, onder andere omdat dergelijke instellingen de prestaties kunnen beïnvloeden. Eurogamers Digital Foundry heeft echter niet lang genoeg kunnen testen om te weten of de instellingen ook effect hebben op de prestaties op de consoles. Wel liet ontwikkelaar Slightly Mad Studios onlangs weten dat Project CARS op 1080p en 60 FPS draait op de PlayStation 4, en op 900p/60 FPS op de Xbox One.

Digital Foundry's Tom Morgan is enthousiast: "Project CARS' scala aan lichteffecten is indrukwekkend. Beide consoles hebben een uitgebreid menu met visuele effecten, zodat je elk aspect naar eigen inzicht kunt aanpassen. En hoewel het niet zo flexibel is als het menu van de pc, krijg je wel veel mogelijkheden die je zelden ziet op een console."

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Imre Himmelbauer avatar

Imre Himmelbauer

Redacteur

Imre is een twintigjarige journalist in spé en gamer in hart en nieren. Als hij niet met zijn opleiding bezig is, geniet hij graag van een potje FIFA, een goede platformer of een puzzelgame.

Reacties