Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Consoleversie Divinity: Original Sin aangekondigd

Pc-versie krijgt gratis upgrade.

Belgische ontwikkelaar Larian Studios maakt bekend dat Divinity: Original Sin naar de PlayStation 4 en de Xbox One komt. Deze Enhanced Edition komt eind dit jaar uit.

De consoleversie van Original Sin verschilt op meerdere vlakken van de originele pc-versie van de game. Zo is het op consoles mogelijk om Original Sin in split-screen co-op te spelen. De hele interface is ook aangepast om de game beter speelbaar op consoles te maken.

Dankzij DirectX 11 is het in de Enhanced Edition ook mogelijk om de camera in Original Sin 360 graden te draaien. Ook de verhaallijn en verschillende personages hebben een upgrade gekregen. Zo zijn er voor het midden en het einde van Original Sin een aantal nieuwe locaties en quests gemaakt. Ook zijn er stemmen voor de meeste personages ingesproken.

Bezitters van de pc-versie van Divinity: Original Sin krijgen een gratis upgrade naar de Enhanced Edition. Vanwege de vele veranderingen aan de game is dit een aparte release geworden die je los van de originele Original Sin installeert. Save-bestanden kunnen niet overgezet worden.

Divinity: Original Sin is vorig jaar uitgebracht voor de pc. De game is mede tot stand gekomen dankzij crowdfundingsite kickstarter. Bruce zijn Divinity: Original Sin review lees je op de site.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties