Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Concept art toont vroege vorm Kratos

God of War had er anders uit kunnen zien!

Kratos uit de God of War reeks is zonder enige twijfel een van de grootse iconen binnen het landschap van de videogames. Al sinds 2005 zaait het bleke spook van Sparta verderf op de consoles van Sony, terwijl het einde van zijn saga in het finale derde deel voor de PlayStation 3 zopas nog door ons uitgeroepen werd als een van de beste spellen uit 2010. Toch blijkt het nu dat de kans bestond dat Kratos er helemaal anders uit had gezien.

Op het blog van Charlie Wen, een concept artist die meewerkte aan de eerste twee God of War games, zijn namelijk schetsen te vinden van Kratos waarop hij er helemaal anders uitziet.

Zo waren er plannen om het personage uit te rusten met een tribal-achtig harnas, compleet met helm en borststuk, terwijl er ook een periode was waarin de legendarische Blades of Chaos nog twee gewone zwaarden waren. Als je goed kijkt zie je zelfs een schets waarop Kratos uitgerust is met, jawel, een pluk haar!

Persoonlijk willen we het toch liefst houden bij de huidige vorm van Kratos, al zal dat waarschijnlijk gewoon liggen aan het feit dat we zijn uiterlijk doorheen de jaren onlosmakelijk verbonden hebben aan de spellenreeks. Wat denken jullie?

Reacties