Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Company of Heroes 3 komt ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X/S

Next-gen mijlpaal.

Sega onthult via een trailer dat Company of Heroes 3 later in 2023 een Console Edition voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S krijgt.

Company of Heroes 3 is de eerste game in de reeks die op console uitkomt. De voorgaande games zijn enkel te spelen op MacOS en Windows. De consoleversies kregen vorige maand al een rating in Taiwan.

Company of Heroes 3 preview - an edited action shot of trench warfare

Via de FAQ op de Company of Heroes 3-website ontdek je dat de game geen cross-play of cross-progression tussen de verschillende versies krijgt, dat de console edition te spelen is in een 4K-resolutie en dat je de game op next-gen consoles ook via een compatibele muis en toetsenbord kunt spelen.

Sega past de HUD en UI voor de consoleversie zodanig aan dat het gebruik van een controller gemakkelijk en soepel aanvoelt. Er is ook minder goed nieuws, want de Company of Heroes 3 Console Edition bevat geen in-game store, challenges of ondersteuning voor mods.

Daarnaast worden bepaalde post-launch content, cosmetische voorwerpen en toevoegingen op vlak van gameplay van de pc-versie later ook gebundeld in "robuuste uitbreidingen" voor de console-editie.

Company of Heroes 3 komt op 23 februari 2023 uit voor pc. Een precieze releasedatum voor de Console Edition wordt later onthuld.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties