Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Community features voor Mario Kart 7

Clans! Klassementen! Mario Kart-kanaal!

Vanaf 2 december kunnen we aan de slag gaan met Mario Kart 7 voor de 3DS, en in afwachting tot dat moment laat Nintendo ons vandaag weten wat voor community-functies het spel zal bevatten.

Via een internetverbinding kunnen we racen tegen spelers van over de hele wereld, maar het zal net zo makkelijk worden om via de draadloze communicatie van de 3DS tegen vrienden in de directe omgeving te scheuren. "De geheel nieuwe Community-functie maakt het mogelijk dat spelers online groepen vormen met andere Mario Kart fans, waarbij ze zelf regels kunnen kiezen om de omstandigheden te bepalen waaronder wordt geracet. Dit werkt gemakkelijk en handig omdat spelers snel een community kunnen opzetten die ze via StreetPass met anderen kunnen delen. De community-klassementen tonen ook actuele informatie over recente races", aldus het persbericht.

Maar het gaat verder dan dat. "Wanneer spelers andere bezitters van Mario Kart 7 passeren, worden via StreetPass racescores, winst en/of verliesgegevens, aantal verzamelende munten en andere gegevens uitgewisseld. Via SpotPass kunnen spelers ghost-gegevens ontvangen om tegen te racen. Een speler kan maximaal zeven ghosts downloaden om ze vervolgens allemaal tegelijk te bestrijden in een race met acht deelnemers."

Verder zal er een Mario Kart-kanaal toegevoegd worden aan het hoofdmenu van het spel als centrale locatie voor spelers om informatie te bekijken die ze via StreetPass en SpotPass hebben ontvangen.

Lekker sociaal racen met je 3DS, lekker toch?

Een trailer voor Mario Kart 7 op de 3DS.

Getagged als

Reacties