Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Communities op PS4 verdwijnen in april 2021

Geen verrassing.

De PlayStation 4 Communities feature verdwijnt in april 2021. Dat bevestigt Sony vandaag.

De Communities feature werd geïntroduceerd in september 2015, samen met de 3.00 firmware update voor de PS4. Via Communities kunnen spelers vriendengroepen maken rond bepaalde thema's zoals specifieke games of genres. In een community kun je praten met spelers via een message board, screenshots delen of parties joinen voor multiplayersessies.

Over een maand maakt Sony dus een einde aan die Communities feature. Spelers kunnen uiteraard wel nog in contact blijven met elkaar door berichten te sturen naar elkaar via hun console of de PlayStation App.

Helemaal als een verrassing komt dit niet. De mobile app voor Communities werd afgelopen maand al verwijderd en in de patch notes van de de 8.5 firmware update voor de PS4 werd al gewaarschuwd dat Communities zouden verdwijnen.

Getagged als
Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Reacties