Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Commodore 64 Mini onthuld

In het voetspoor van de NES en SNES Mini.

Ontwikkelaar Retro Games werkt in samenwerking met Koch Media aan een miniversie van de Commodore 64. De herwerkte console staat gepland voor het voorjaar van 2018 en heeft een prijskaartje van €79,99.

De C64 Mini is half zo groot als het origineel uit de jaren 80 en bevat een HDMI-poort voor pixelscherpe graphics, 64 games en twee USB-poorten om extra joysticks en toetsenborden op aan te sluiten. Het ingebouwde toetsenbord werkt niet.

Impossible Mission, California Games en Monty on the Run zijn enkele voorbeelden van de 64 beschikbare games. Een volledige lijst valt terug te vinden op de officiële website van de Commodore 64 Mini.

De Commodore 64 lanceerde oorspronkelijk in 1982 en groeide uit tot een van de best verkochte computers ooit. Geschat wordt dat er tussen tien en zeventien miljoen exemplaren van de 8-bit console zijn verkocht.

De C64 Mini is de volgende in het rijtje van miniconsoles. Zo is de SNES Mini sinds vorige week verkrijgbaar en staat de Ataribox gepland voor de lente van 2018.

Geschreven door Maarten Denoo.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties