Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Commandos: Origins aangekondigd

Keert volgend jaar terug naar het begin.

Uitgever Kalypso Media en ontwikkelaar Claymore Game Studios hebben Commandos: Origins aangekondigd. De real-time tactics game komt in de loop van volgend jaar uit voor pc, PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

De nieuwe game speelt zich af voor de gebeurtenissen in het origineel uit 1999. Net zoals in de die game bestuur je opnieuw een beperkte groep soldaten - elk met unieke vaardigheden en probeer je subtiel Duitse basissen uit te schakelen. De missies in Commandos: Origins spelen zich onder andere in Afrika en op de Noordpool af, en vertellen hoe personages uit de eerste game zoals de Greet Beret, Sapper en Sniper elkaar hebben ontmoet.

In totaal bevat de game meer dan tien missies met telkens hoofd- en zijdoelen. De game ondersteunt bovendien ook lokale en online co-op. Voor de consoleversie is 'een moderne user experience met intuïtieve controls voorzien'.

Commandos: Behind Enemy Lines was destijds de start van een volledig nieuwe genre. Intussen heeft Minimi Games dat genre grotendeels overgenomen met titels als Desperados 3 en Shadow Gambit: The Cursed Crew.