Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Command & Conquer: Generals 2 kent enkel multiplayer

Maar wie weet wat de toekomst brengt.

Command & Conquer: Generals 2 zal lanceren zonder singleplayer component. De focus ligt op de online multiplayer. Dat maakte John Van Caneghem, general manager van Bioware Victory, bekend in een interview met PC Gamer.

Wanneer de jongste telg in de Command & Conquer free-to-play voor de PC lanceert zal de focus liggen op co-op en competitieve modi. Nieuwe modi worden toegevoegd op basis van community feedback.

"Het leuke aan een online game is dat je kan zien wat de community wil, dat kun je dan een weekendje proberen en kijken of het werkt, om zo naar de fans toe te ontwikkelen," aldus Van Caneghem.

In de toekomst zullen andere Command & Conquer spin-offs zoals Tiberium en Red Alert ook onderdeel worden van dit free-to-play model.

Toen John gevraagd werd naar een verhalende (singleplayer) modus, bleef hij vaag. "Dat is iets wat waarvan we nog niet hebben aangekondigd hoe we dat gaan doen."

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties