Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Codemasters games gepubliceerd door Namco in Europa

Verdere kostenbesparing voor de geplaagde studio.

Codemasters heeft bekend gemaakt dat al hun games in Europa, de UK en Australië voortaan door Namco Bandai gedistribueerd zullen worden. De Britse ontwikkelaar is één van de oudste overlevende onafhankelijke studio's, maar kwam de laatste jaren nogal in de problemen. Namco Bandai deed de distributie al in Amerika, en kon nu dus de deal vergroten.

Codemasters CEO Rod Cousens noemde het een "flexibel partnerschap" dat voor verdere kostenbesparingen zal zorgen. De aankondiging komt er kort nadat Codemasters vorig jaar aankondigde dat het enkel ging focussen op "Codemasters Racing" en de Operation Flashpoint serie in de koelkast stak. Hun nieuwste game F1 Race Stars wordt geplaagd door een slechte verkoop. De rechten voor de officiële Formula 1 games en de rally-game DIRT blijven echter bij hen en zouden voor succes kunnen zorgen.

Namco zal starten met het uitgeven van GRID 2, dat uitkomt in mei.

Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties