Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

CoD: Black Ops ook in 3D speelbaar

En dat op de PS3, PC én X360!

Vanuit het niets komt ontwikkelaar Treyarch met het nieuws op de proppen dat Call of Duty: Black Ops in 3D speelbaar zal zijn, en dat op de PC, PS3 én X360! Bovendien is 3D niet enkel beschikbaar binnen de singleplayer, maar ook binnen de multiplayer- en Zombie Mode. Sweet!

Om van Black Ops in 3D te genieten zul je wel een 3D-televisietoestel of een PC met 3D-ondersteuning in huis moeten hebben. De PC-versie van de aankomende Call of Duty is NVIDIA 3D Vision-Ready en zal stereoscopische 3D-gaming ondersteunen. Om het effect visueel te kunnen waarnemen moet je ook een 3D Vision active-shutters brilletje in huis hebben.

Mark Lamia, de man die aan het hoofd staat bij Treyarch, legt uit hoe het komt dat Black Ops opeens een 3D-ondersteuning aan boord heeft: "De ontwikkeling van stereoscopische 3D begon bij ons als een R&D-project, maar eens we de technologie aan het werk zagen wisten we gewoon dat we dit binnen Call of Duty moesten implementeren. 3D-beelden passen echt perfect bij de intensiteit van Black Ops: mikken doorheen het vizier van je wapens, vliegen in een helikopter, van de berg naar beneden rapellen en je gewoon voortbewegen doorheen een gedetailleerde omgeving is een ongelofelijke toffe ervaring in 3D binnen Black Ops," aldus een duidelijk enthousiaste Lamia.

Heb je geen 3D-uitrusting in huis, dan is Call of Duty: Black Ops uiteraard net zo goed in...nouja, 2D zullen we maar zeggen, speelbaar. "We hebben ervoor gezorgd dat je alle 3D-opties op elk moment via een simpel menuscherm aan en uit kunt zetten," sloot Lamia zijn commentaar af, al wou hij er ook nog even snel aan toevoegen dat Black Ops "wel eens de beste 3D-game ervaring ooit" zou kunnen worden. Eerst zien en dan geloven zeggen wij dan!

Call of Duty: Black Ops ligt vanaf 9 november overal ter wereld in de winkelrekken. Het toeval wil dat redacteur Jasper net vandaag nog een preview rond de game geschreven heeft, dus neem deze zeker eens door mocht je nog twijfelen of de nieuwe Call of Duty de moeite gaat worden!

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties