Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Co-opinie #1

De redactie blikt graag nog even terug.

Het is weekend, dus dan gaan de beentjes omhoog en heeft iedereen (hopelijk) geen verplichtingen. Toch blikt de redactie graag nog even terug op voor hen het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week.

Johnny - Nog steeds niet over de streep

Toen het bekend werd gemaakt dat de Spyro Reignited Trilogy niet volledig op de disc staat, is mijn nostalgische vlam gelijk gedoofd. Downloaden is het probleem niet, maar waarom koop ik dan de disc-versie? Digital only op de consoles ben ik sowieso geen fan van en hoeveel ruimte denken ze dat ik heb? Vroeger was 1 terabyte veel, nu is dat zo gevuld. Dan maar iedere keer opnieuw downloaden als ik wil spelen? Het nieuws dat de Spyro Reignited Trilogy is uitgesteld, geeft mij hoop dat misschien wel alle delen op de disc komen te staan, maar mijn ervaring weet beter. Ik mag dan voor deze generatie een oude man zijn die tegen een wolk staat te schreeuwen, maar ik wil de games die ik nu koop over twintig jaar nog steeds kunnen spelen.

Carl - Initiatief tonen

Dit stukje nieuws is grotendeels onder de radar gevlogen, maar doet me nu al watertanden. Nadat Microsoft tijdens de afgelopen E3 bekendmaakte dat het de nieuwe studio The Initiative heeft opgericht, raakte afgelopen week bekend wie er precies in de studio zit. Ex-Crystal Dynamics medewerker Darrell Gallagher staat aan het hoofd van de nieuwe dev en deelde in een blogpost mee welke “getalenteerde mensen” er in de studio zitten. Wat een understatement. Met ex-medewerkers van Sony Santa Monica Studio, Rockstar Games, Crystal Dynamics en Microsoft bevat de studio bakken talent. Nu maar hopen dat Microsoft er niet op aandringt dat er wordt gewerkt aan een bestaande franchise, en dat dit topteam volledig zijn eigen ding mag doen.

Michiel - TimeSplitters is terug!

Eindelijk! Het lijkt erop dat mijn gebeden eindelijk zijn aangehoord, want de beste first-person shooter voor consoles komt eindelijk terug. THQ Nordic heeft immers de rechten van de TimeSplitters-serie gekocht. Momenteel is het nog onduidelijk of we ons aan een volledig nieuwe game of aan remakes van de eerste drie delen mogen verwachten. Ik kijk uit naar de beide opties, zolang ik maar opnieuw met een paar maten eindeloze potjes Capture the Bag of Virus kan spelen. Veel van de originele ontwikkelaars werken sinds 2014 in dienst van THQ Nordic, dus veel kans dat de volgende TimeSplitters opnieuw die magie van weleer kan opwekken.

Yvo - Dirty war

In aanloop naar Gamescom heeft ontwikkelaar DICE ons op een nieuwe Battlefield 5-trailer getrakteerd. Nota bene een waarin mijn hometown Rotterdam centraal staat en de veldslag op een steenworp van mijn huis plaatsvindt. 'Gerse' trailer, of niet dan? Eerlijk gezegd doet het me niks. Sterker nog: hoe meer ik over het nieuwste Battlefield-deel lees en zie, hoe minder enthousiast ik word. Het oeverloze gezeik over de customization, vrouwelijke soldaten, historische accuratie en battle royale... De Battlefield-community wordt verscheurd door een hevige burgeroorlog.

Sander - Er komt stoom uit de pinguïns!

Even heel wat anders, denk ik, maar ik werd vrolijk van het nieuws dat Valve momenteel hard aan het werk is om meer Steamgames op Linux te krijgen. Ik ben namelijk niet de grootste fan van Windows en ik stap niet over naar Mac OS X of bijvoorbeeld Ubuntu omdat ik dan zo'n negentig procent van m'n compatibiliteit qua games kwijtraak. Valve's initiatief kan daar verandering in brengen en dat is simpelweg geweldig, al is het maar omdat zoveel gebruikers ineens veel meer keuze tot hun beschikking krijgen. Misschien wordt het dan toch de moeite om een dezer dagen over te stappen. Ik ga m'n bash-commando's maar alvast weer oefenen.


Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Redactielid

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties