Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Co-op zombie-shooter Back 4 Blood in ontwikkeling

Van de makers van Left 4 Dead en Evolve.

Turtle Rock Studios kondigt Back 4 Blood aan, een coöperatieve first-person shooter met zombies als vijanden. Het is een spirituele opvolger van Left 4 Dead, waar dit team in 2008 verantwoordelijk voor was. De vorige game van Turtle Rock Studios was daarnaast ook een co-op shooter, namelijk Evolve.

Naast een campaign wordt ook gewerkt aan een competitieve modus. Over dit player-versus-player-gedeelte wordt verder niet gesproken, maar wel is duidelijk dat het geen battle royale-modus is. De game wordt uitgegeven door Warner Bros. Interactive en lanceert in ieder geval voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

De ontwikkelaar toont nog geen beelden van Back 4 Blood. Wel hint de studio er naar dat de game mogelijk klaargestoomd wordt voor de volgende generatie spelcomputers. De reden dat de game al relatief vroeg is aangekondigd, is mede omdat Turtle Rock Studios er extra teamleden voor zoekt.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties