Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

'Co-op met 3 spelers bevordert samenwerking in Tri Force Heroes'

Individue Trinitatis.

Nintendo kiest in The Legend of Zelda: Tri Force Heroes voor co-op met drie spelers omdat dit aantal volgens de studio de samenwerking bevordert.

Hiromasa Shikata vertelt aan gamesite Nintendo Everything waarom er voor dit spelersaantal is gekozen."Vier spelers hebben de neiging om op te splitsen in twee teams van twee spelers. Wanneer je met drie spelers speelt, voelt de noodzaak om met iedereen samen te werken veel natuurlijker aan", aldus Shikata.

De ontwikkelaar geeft een voorbeeld. "Als twee spelers achterop raken op de derde gamer, dan hebben alle personen snel de neiging om elkaar op te zoeken. Speel je met vier spelers, dan vorm je veel eerder twee gelijkwaardige teams van twee personen en verlies je de samenwerking meer uit het oog".

De gameplay van The Legend of Zelda: Tri Force Heroes is gebaseerd op deze samenwerking tussen verschillende spelers. De game is nu speelbaar op de Nintendo 3DS. Lees ook Berts The Legend of Zelda: Tri Force Heroes review.


Nog wat tijd? Deze artikels zijn ook interessant:

Over de auteur
Patrick Just de la Paisières avatar

Patrick Just de la Paisières

Redacteur

Gepassioneerd gamer met een lichte voorkeur voor open wereld-RPG's. Houdt ook van reizen, films, series, gadgets en voetbal.

Reacties