Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cloud gaming komt eind dit jaar naar Xbox One en Xbox Series X/S

Nooit meer games downloaden die je toch nooit gaat spelen.

Microsoft heeft tijdens zijn Gamescom 2021 livestream bekendgemaakt dat je eind dit jaar ook op de Xbox One en Xbox Series X/S aan de slag kunt met cloud gaming. Eigenaars van een Game Pass Ultimate-abonnement kunnen vanaf dan meer dan 100 games vanuit de cloud op hun console spelen.

Cloud gaming is momenteel al beschikbaar voor pc, Android en iOS. Eind dit jaar kun je dus ook op je console heel wat games onmiddellijk uitproberen alvorens te beslissen om ze al dan niet te downloaden. Tijdens het streamen belooft Microsoft snelheden tot 60 frames per seconde in een 1080p-resolutie.

De nieuwe functionaliteit biedt ook heel wat voordelen voor wie nog geen nieuwe console heeft. Zo kun je exclusives voor de Xbox Series X/S zoals The Medium of Microsoft Flight Simulator ook streamen naar je Xbox One.

Deze herfst start er een eerste test van cloud gaming voor console voor Xbox Insiders. In afwachting vind je hier alvast de Xbox Game Pass titels voor de tweede helft van augustus.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties