Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cloud-dienst Gaikai gekocht door Sony

Voor het luttele bedrag van €300.000.000

De geruchten dat Gaikai in de verkoop zou gaan gingen al langer de ronde, maar nu is er officieel een koper te melden. Sony heeft maarliefst 300 miljoen euro overgemaakt en is nu eigenaar van de cloud-dienst. Dit hebben beide bedrijven te kennen gegeven middels een persbericht.

Cloud-gaming is een begrip wat we in de toekomst vaak zullen horen. Het wil zeggen dat gebruikers van Gaikai hun game niet hoeven te downloaden of installeren, maar direct kunnen spelen op hun eigen apparaat. De games draaien allemaal op servers van Gaikai over de hele wereld. Het voordeel hiervan is dat spelers dus op een relatief oud apparaat toch de allernieuwste games kunnen spelen. Ze draaien immers op een 'supercomputer' van Gaikai een daarvan streamen ze de beelden naar de gebruikers woonkamer. Kanttekening hierbij is dat er natuurlijk een goede internetverbinding beschikbaar moet zijn. Dit is wereldwijd nog lang niet het geval.

Met de aankoop van Gaikai wil Sony een eigen cloud-dienst opzetten. Er is nog niets over bekend, maar het is geen gewaagde voorspelling om te zeggen dat dit zal gaan draaien op televisies, smartphones en tablets van Sony. En natuurlijk zal ook de PlayStation er gebruik van gaan maken. Het Japanse bedrijf heeft in ieder geval genoeg plannen en mogelijkheden om, naar eigen zeggen, "gebruikers te voorzien van echt innovatieve en meeslepende interactieve entertainment-ervaringen."

Getagged als

Over de auteur

Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties