Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Climax werkt aan nieuwe horrorgame, maakte ook een prototype voor een Prince of Persia

Ubisoft vond het maar niets.

Screenshots van twee nieuwe games zijn opgedoken op de site van ontwikkelaar Climax. Al snel gaf het bedrijf wat meer info over het hoe en wat van de onaangekondigde spellen.

De eerste set afbeeldingen zijn afkomstig van een prototype waar Climax aan werkte. Het ging om een reboot van de Prince of Persia-franchise dat echter door Ubisoft werd afgekeurd. Het zou de prins terug naar zijn roots hebben gebracht, met 2D gameplay in een traditionele Arabische setting.

Daarnaast was er ook een tweede serie screenshots. Deze droegen de titel "Horror Game". Daarmee is het genre bekend, maar meer info is er niet. Wel werd bevestigd dat het niet om een nieuwe Silent Hill zou gaan (Climax maakte in het verleden Silent Hill: Shattered Memories). Het gaat mogelijk wel om een next-gen titel, aangezien Climax op de lijst van ontwikkelaars verscheen die momenteel aan een game bezig zijn voor de PS4.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties