Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cliff Bleszinski werkt aan nieuwe IP genaamd 'Silverstreak'

Iets met Transformers?

Cliff "Cliffy B" Bleszinski, de meest fotogenieke gameontwikkelaar ooit (zie foto bovenaan deze pagina), werkt aan een gloednieuwe IP. De man die we vooral kennen als leider van Epic Games (Gears of War, Unreal Tournament) wou echter nog niet al te veel prijs geven over zijn nieuw project.

De codenaam van het nieuwe spel is Silverstreak, gebaseerd op Cliffy's eerste Transformer. Of de naam iets te maken heeft met de inhoud van het spel, is onduidelijk. Ook mogelijke platformen of release dates kon/wou Cliff niet noemen.

De man wil vooral niet voor eeuwig gekoppeld zijn aan de Gears of War reeks. Alhoewel hij het leuk vindt dat (delen uit) die trilogie vaak in top 10/20/50 lijstjes opduikt, zou hij liever hebben dat mensen ook wisten dat hij ook aan andere titels heeft meegewerkt. Over games zoals Unreal Tournament, Bulletstorm en Shadow Complex mag hij inderdaad trots zijn.

We wensen meneer Bleszinski veel succes met de ontwikkeling van deze nieuwe game, maar blijven ons tegelijkertijd toch afvragen bij welke uitgever of ontwikkelaar hij deze aan het maken is. Sinds zijn vertrek bij Epic in oktober heeft nog geen enkel ander bedrijf geclaimd dat ze de Gears man hebben aangeworven. Wij vermoeden dat het uiteindelijk toch Excalibur Publishing zal worden.

Getagged als

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties