Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Cliff Bleszinski stopt bij Epic Games

Nooit meer 'bigger, better and more badass'?

Cliff Bleszinski heeft aangegeven te stoppen bij Epic Games, de studio verantwoordelijk voor vele games waaronder Jazz Jackrabbit, Unreal Tournament en de Gears of War-serie. Na een loopbaan van meer dan twintig jaar bij de studio houdt Cliffy B het, in ieder geval voorlopig, voor gezien. Dit heeft gezorgd voor een stortvloed aan reacties. Binnen no time was 'Cliffy B' trending topic op twitter.

Zowel Bleszinski als Epic Games heeft nog geen inhoudelijke verklaring gegeven voor het plotselinge verdwijnen van een van de grootste namen uit de industrie. Enkel onderstaande quote van Bleszinski is naar buiten gebracht:

"I've been doing this since I was a teenager, and outside of my sabbatical last year, I have been going non-stop. I literally grew up in this business. And now that I'm grown up, it's time for a much needed break", aldus Bleszinski.

Ook is er nog niets bekend over wat de grote man van Epic gaat doen na zijn welverdiende pauze. Een overstap naar een ander bedrijf of het oprichten van een nieuwe studio behoort zeker tot de mogelijkheden, want wij kunnen het ons bijna niet voorstellen dat Cliff Bleszinski definitief afscheid neemt van de game-industrie.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Thomas Mak avatar

Thomas Mak

Editor Eurogamer Benelux

Thomas is een gamer met een lichte identiteitscrisis. Hij speelt het liefst een point and click adventure om daarna verder te gaan met een sportgame. Vervolgens schuift hij een singleplayer shooter in zijn 360 om de dag of te sluiten met een action-adventure met rpg elementen. Thomas speelt alles, behalve een Japanse rpg. Tsja, je moet ergens een grens trekken.

Reacties